Maak iedere ruimte bijzonder met houten jaloezieën van JASNO

Met JASNO blinds ofwel houten jaloezieën creëert u een unieke sfeer in iedere ruimte van uw huis. Onze houten jaloezieën laten u eenvoudig spelen met zonlicht en schaduw. Daarbij vormen onze houten jaloezieën een klasse apart. Ze trekken bijvoorbeeld niet krom! Hoe dat kan? We zagen ze ‘kwartiersgewijs’ uit de boomstam. Hierdoor krijgen we mooie, lange, rechte lamellen.

Kies uit diverse lamelbreedten en een scala aan warme en frisse kleuren – dezelfde als bij onze shutters. U kunt de houten jaloezieën en shutters van JASNO dus gerust met elkaar combineren, helemaal in uw eigen stijl. Of u nu een landelijke, moderne of klassieke inrichting heeft, onze houten jaloezieën passen altijd perfect in het interieur. En altijd helemaal op maat gemaakt.

 

Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën ofwel blinds

Houten jaloezieën met oog voor detail gemaakt

JASNO blinds zijn geen gewone houten jaloezieën. De kwaliteit van JASNO houten jaloezieën herkent u in de vele doordachte details – die andere houten jaloezieën vaak niet hebben. Kleine dingen, die een wereld van verschil maken.

  • Lakafwerking: de JASNO blinds zijn afgewerkt met een krasvaste, vocht- en UV-bestendige meubellak. Ze zijn dus ook geschikt voor in de badkamer (damp en incidenteel spatwater). Lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de lamellen zijn ook meegelakt.
  • Trapeziumvormige onderlat: de houten lat die onder het pakket lamellen hangt, is trapeziumvormig. Bij gesloten stand valt de onderlat daardoor weg achter de onderste lamel, wat een rustiger beeld geeft. Bovendien raakt de onderlat de vensterbank net niet, waardoor er op den duur geen lelijke krassen op de vensterbank ontstaan.
  • Koordjes voor en achter de lamellen: JASNO houdt rekening met elk detail, zo ook met het ladderkoord. Uniek bij onze houten jaloezieën is dat de koordjes aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen in plaats van door gaatjes midden op de lamellen. Dit in tegenstelling tot andere merken, waar de koorden door ellipsvormige gaatjes in het midden van de lamellen lopen.De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy. Deze zogenoemde privacy-uitvoering is de standaard bij jaloezieën zonder decoratief ladderband.
  • Houtsoort: uw houten jaloezieën krijgen een exclusieve uitstraling door de subtiele nerfstructuur van Paulownia hout. Deze houtsoort is licht waardoor het zeer geschikt is voor blinds. De Paulownia boom, ook wel ‘prinsessenboom’ genoemd, is in de meeste gevallen aangeplant door de mens en dus een duurzame keuze.

 

JASNO houten jaloezieën bekennen altijd kleur – úw kleur

Gun uw fantasie de vrijheid. De JASNO blinds zijn er in bijna alle kleuren van de regenboog. Wilt u bijvoorbeeld witte jaloezieën of liever zwarte jaloezieën? Alles kan. U kunt kiezen uit verschillende wittinten en beitskleuren uit de JASNO-collectie. Deze kleuren matchen grotendeels met de kleuren van onze shutters, ideaal dus om shutters en houten jaloezieën met elkaar te combineren. Of ga voor uw persoonlijke kleur en maak uw keuze uit het complete palet RAL-kleuren en NCS-kleuren.

Verder kunt u bij de houten jaloezieën kiezen uit decoratief ladderband en zo uw blinds een special touch geven.

 

Zwarte houten jaloezieën gecombineerd met shutters

Sfeervolle houten jaloezieën in de kinderkamer

Maten van de lamellen

Bij JASNO blinds heeft u keuze uit verschillende maten voor de breedte van de lamellen. Welke maat de juiste is, hangt af van het effect dat u wilt creëren met uw houten jaloezieën. De lamellen zijn er in breedtemaat 50mm of 63mm. Deze matchen perfect met die van onze shutters, zodat u ze ook in één project kunt combineren.

 

Hoogte- en breedtematen van de houten jaloezieën

Uw huis is uniek, net als u zelf. Daarom maakt JASNO houten jaloezieën op maat. Zodat u letterlijk alle kanten op kunt met onze blinds. Van piepklein tot torenhoog of superbreed. Onze jaloezieën gaan tot een breedte én hoogte van 304 cm.

Jaloezie Max. breedte Max. hoogte Max. oppervlakte
Gelakte blinds 304 cm 304 cm 7,43 m2
Gebeitste blinds 243 cm 304 cm 7,43 m2

Heeft u een bredere raamopening? Dan monteren we twee jaloezieën naast elkaar, desgewenst met één houten frontlijst die de bovenbakken bedekt.

 

Kies uit verschillende opties voor uw houten jaloezieën

Bij JASNO blinds bepaalt u zelf de kleur en afmetingen van uw houten jaloezieën. Daarnaast heeft u bij JASNO jaloezieën nog een paar unieke opties waaruit u kunt kiezen bij het bestellen van blinds.

  • Bedieningskoord van de jaloezieën: de kleur van het bedieningskoord wordt afgestemd op de kleur van de lamellen. U bepaalt zelf aan welke kant we deze koordjes bevestigen. De houten koordknopjes krijgen dezelfde kleur als de lamellen.
  • Ladderband: de finishing touch van uw houten jaloezieën! Creëer uw eigen, unieke jaloezieën met decoratief ladderband. Dit ladderband bedekt het ladderkoord en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Samen met de kleur van de lamellen kunt u eindeloos combineren in mogelijkheden voor jaloezieën.
  • Aluminium bovenbak: standaard worden de JASNO blinds geleverd met stalen bovenbak. Deze is echter niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Kies bij vochtige ruimtes zoals de badkamerdaarom voor een speciale roestwerende aluminium bovenbak.
  • Houten frontlijsten. Maak uw jaloezieën compleet en bedek de aluminium of stalen bovenbak met een houten frontlijst. Bij de blinds heeft u keuze uit verschillende modellen. Bij twee jaloezieën naast elkaar is het mogelijk om de beide bovenbakken te bedekken met één frontlijst. Voor een rustiger, strakker beeld.
  • Somfy bediening: het is mogelijk om uw houten jaloezieën op afstand te bedienen met Somfy bediening. Ideaal voor lastig bereikbare ramen of voor het gelijktijdig bedienen van meerdere jaloezieën!

 

Witte houten jaloezieën met ladderband

Houten jaloezieën in de slaapkamer

Stoere zwarte houten jaloezieën

JASNO: vlekkeloze montage van houten jaloezieën

Om de houten jaloezieën zo perfect mogelijk te laten aansluiten bij uw raam, kunnen ze op twee manieren gemonteerd worden. Welke u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. U krijgt een deskundig advies van uw JASNO verdeler over welke montagewijze bij u thuis de beste is.

In de dag / in de raamopening

Bij deze montage valt de jaloezie in de raamopening. Dit is een veel voorkomende vorm van montage van jaloezieën: de houten jaloezieën komen dan niet de kamer in, maar blijven binnen de raamopening.

Op de dag / vóór de raamopening

Als montage binnen de raamopening niet mogelijk is, kunnen de jaloezieën op de dag worden gemonteerd. Dat betekent dat ze vóór de raamopening worden gemonteerd en dus iets over de rand van de muur heen komen. Dit is bijvoorbeeld een goede optie bij draaikiepramen of bij muren met slecht afgewerkte randen